Hanna Spets ny delägare i Halmstad

Sedan halvårsskiftet har Amber Advokater i Halmstad en ny delägare. Det fjärde bladet i fyrklövern är Hanna Spets, som arbetat på Amber Advokater i över tio år och som nu tar steget att vara med och driva Halmstads största advokatkontor tillsammans med de tre andra delägarna.

Vilka utmaningar ser du för advokatbyrån?

– Vi blir allt mer konkurrensutsatta och står inför en hel del utmaningar till följd av den ökade digitaliseringen, menar Hanna Spets. Det är viktigt att vi möter klienternas krav och behov inom det digitala. Digitaliseringen kommer ytterligare att öka tillgängligheten och vara till hjälp för våra klienter i rättsliga frågor, tror Hanna.

Hanna Spets på väg till advokatbyrån på Kungsgatan i Halmstad tillsammans med ekonomiansvariga Maria Hägglund och Per Jadelind, som är en av de andra delägarna.

En annan utmaning som Hanna ser är att lyckas vara tydlig med att visa på de fördelar som finns med att anlita advokatbyrå framför t ex en juristbyrå.
– Få är medvetna om det regelverk som advokater har att hålla sig till inom advokatsamfundets ramar. Det regelverket finns för att tillvarata klientens intressen och finns alltid med oss när vi arbetar.

Per Jadelind är en av delägarna på Amber Advokater i Halmstad.
– Halmstad växer och vi vill med anledning av det utveckla och stärka byrån, menar Per Jadelind. Därför är det roligt att Hanna kommer in som ny delägare. Dessutom kommer vi kunna presentera en ny medarbetare i början av september.

Hanna är gift, har två barn och bor inne i Halmstad. Den fritid som finns går åt till familjens aktiviteter. Hanna tog juridikexamen från Uppsala universitet 2004 och efter ett par år på domstol började hon på Amber. Det var januari 2008. Så, vad tycker hon om advokatyrket?
– Det är otroligt omväxlande och utmanande! Säga vad man vill om yrket men tråkigt blir det aldrig, säger Hanna. Det är en ynnest att få vara verksam i en av Sveriges vackraste städer! Jag är inflyttad smålänning men hallänning i själ och hjärta.

Förutom Hanna Spets och Per Jadelind är även Sofia Blomqvist Szabo och Otto Hallgren delägare på Amber Advokater i Halmstad.