Julia Westerling ny medarbetare i Halmstad

Vårt kontor i Halmstad har fått förstärkning av Julia Westerling, som ska jobba som biträdande jurist inom områdena förvaltningsrätt, tvistemål och familjerätt.
– Jag kommer att hjälpa klienter med till exempel bygglovsfrågor och tvister om fel i fastighet. Jag kommer också ägna mig åt bodelningar vid separationer och vårdnadstvister, säger Julia Westerling.

Julia Westerling t h tillsammans med kollegorna Otto Hallgren och Jennie Valtin.

Julia kommer till Amber Advokater från Länsstyrelsen i Hallands län där hon under sex år arbetat som länsjurist.

Vilken är den största skillnaden med att börja på en advokatbyrå?

– Nu kommer jag att företräda en klient och kan se till att just den klientens intressen tas tillvara. Före Länsstyrelsen arbetade jag vid domstolen där man intar en objektiv roll, så det blir ett annat perspektiv nu där klienten sätts i fokus, menar Julia.

Julia kände till Amber Advokater väl redan innan hon började på byrån. Hon menar att Amber som är den största advokatbyrån i trakten har ett gott rykte. Att byrån med sin juridiska bredd är en intressant arbetsplats där hon ser fram emot att kunna både lära mycket av de andra juristerna, men också att bidra genom sin erfarenhet från just domstol och andra myndigheter.

Varför ville du bli jurist?

– Jag tror på ett rättssamhälle och tycker det är intressant att tolka lagarna som styr samhällets olika delar. Särskilt intressant blir det när det kopplas till ett specifikt område, till exempel frågor som rör barn, eller tolkningar av om ett brott har begåtts i lagens mening eller inte. Jag kan se juridik i det mesta och det är roligt att vara med och reda ut situationer.

Beskriv dig själv!

– Jag är en ambitiös, orädd och energisk person som inte stressar upp mig så lätt, säger Julia. Jag tycker om att arbeta med människor, så kontakten med klienter och att ha kollegor runt mig känns helt rätt för mig. Jag är en hallänning som vuxit upp i Laholm och nu bor i Halmstad med min familj.

Amber Advokater pratar om att man är nära klienterna. Vad betyder det för dig?
– För mig betyder nära att både ha koll på omvärlden och att kunna sätta sig in i klienternas olika situationer och samtidigt bena ut juridiken.