Om oss

Om Amber Advokater - en juridisk helhetsleverantör med flera kontor i södra Sverige

Alla har rätt till en bra advokat 

Amber Advokater erbjuder juridiskt biträde i toppklass – på alla platser där vi finns. Vi är idag drygt 30 advokater och jurister på advokatbyrån, fördelade på åtta orter i södra Sverige. Totalt är vi närmare 50 personer som jobbar på Amber Advokater. Vi erbjuder företag och privatpersoner ett brett utbud av professionella, juridiska tjänster.  

Huvudinriktningarna är affärsjuridik, obeståndsrätt, familjerätt och brottmål. Läs mer om våra verksamhetsområden.

Juristerna har olika specialinriktningar. Kontakta dem direkt eller genom våra växelnummer, så får du hjälp att hitta rätt jurist för just dina frågor.
 

Känn dig trygg när du anlitar oss 

När du anlitar vår advokatbyrå kan du känna dig trygg med att vi sätter dina intressen främst. Du representeras av skickliga jurister som sätter stort värde i att utföra ett professionellt arbete som följer de etiska riktlinjerna för Sveriges Advokatsamfund. Våra jurister är lyhörda, drivna och vana att fatta beslut i pressade situationer.  

Vårt motto är att vara nära och tillgängliga. Rådgivningen ska vara förankrad i din eller ditt företags verklighet. Om du finns i södra Sverige har du tillgång till kompetenta och proaktiva advokater på nära håll. Du hittar oss i Hässleholm, Jönköping, Karlskrona, Kristianstad, Värnamo och Älmhult. 

Fullservicebyrå 

Allt vi kan, kan vi på alla platser där vi finns. Genom samarbete inom och mellan kontoren når vi både högre total kompetens och en sammanlagd större och bredare erfarenhet. Det gör att vi kan erbjuda en heltäckande, avancerad juridisk rådgivning såväl för ditt företag som för dig som privatperson.  

Internationellt   

Även mindre företag har idag allt fler internationella relationer. Vi kan bistå med kvalificerad internationell juridisk rådgivning såväl inom EU som globalt. Vi har stor erfarenhet av de juridiska frågeställningar som rör export- och importföretag och vi har upparbetade kontakter med ledande advokatbyråer i Europa och Nordamerika. 

Vad är det för skillnad på en advokat och en jurist? 

Vem som helst får kalla sig jurist och starta en juridisk byrå. Det finns inte några krav på utbildning eller erfarenhet för att kalla sig jurist och erbjuda juridisk rådgivning i Sverige. Advokattiteln är däremot skyddad i lag. Bara den som har blivit antagen som ledamot av Sveriges advokatsamfund får kalla sig advokat. 

För att värna klientens intressen ställs det höga krav på den som vill kalla sig advokat. Alla advokater är skyldiga att följa lagarna och god advokatsed. För advokaterna på Amber står de etiska kärnvärdena som Sveriges Advokatsamfund anger alltid som grundpelare i kontakten med dig som klient:  

  • Lojalitet med klienten 
  • Oberoende 
  • Frihet från intressekonflikter 
  • Tystnadsplikt 

Du som anlitar en advokat ska kort sagt kunna känna dig säker på att advokaten alltid ser till dina intressen. Advokaternas tystnadsplikt är reglerad i lag. Läs mer på Advokatsamfundets hemsida

Vår historia

Idén om att flera blir bättre konkretiserades 2003 när Finnvedens Advokatbyrå i Värnamo, Rignells Advokatbyrå i Hässleholm och Halmstads Advokatbyrå slogs samman och bildade Amber Advokater. 2004 anslöt advokaterna Håkansson, Palm & Lindsten i Karlskrona och under 2008 anslöt sig även Älmhults Advokatbyrå. 2010 gick Amber Advokater samman med Skantzes Advokatbyrå i Jönköping. Sedan 2019 har vi kontor även i Kristianstad. 2023 uppgraderade vi vårt mottagningskontor i Nässjö till ett bemannat kontor samtidigt som vi öppnade kontor i Skövde.