Biträdande jurist/advokat och lagspelare sökes

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT

KARLSKRONA:

Amber Advokater är en lokalt förankrad advokatbyrå med representation över hela södra Sverige. Vi är nu inne i en expansiv fas där vi söker fler lagspelare till vårt team bestående av 40 medarbetare, specialiserade inom affärsjuridik och humanjuridik.

Som biträdande jurist/advokat inom humanjuridik vid vårt Karlskrona-kontor kommer du i huvudsak arbeta med brottmål och familjerätt. Du kommer tilldelas egna förordnande som målsägandebiträde och särskild företrädare för barn samt, om du redan är advokat, även uppdrag som offentlig försvarare. Inom den ekonomiska familjerätten åtar vi oss uppdrag som ombud i bodelningar samt boutredningsman och bodelningsförrättare. Vi har även en grupp som arbetar med affärsjuridik och konkursförvaltning.

Att jobba hos oss

Karlskrona-kontoret består av tre advokater, en biträdande jurist samt ekonomer och administratörer, alla med ett djupt engagemang för våra klienter. Vi lägger stor vikt vid att vara tillgängliga när de behöver oss, vilket även kräver arbete även utanför normala kontorstider. I gengäld erbjuder vi en stimulerande och händelserik miljö där du får stora möjligheter att utveckla dina juridiska färdigheter samtidigt som du bidrar till byråns fortsatta framgång, höga servicegrad och lokala närvaro.

Att jobba tillsammans med erfarna advokater och jurister samtidigt som vi erbjuder löpande kvalificerade utbildningar gör att vi kan lova att du både växer och utvecklas hos oss. Byrån har egna utbildningsprogram, men vi ger dig också möjligheten att delta i kurser anordnade av utbildningsföretag både i Sverige och utomlands.

Dina arbetsuppgifter

 • Du biträder erfarna advokater inom främst ekonomisk familjerätt
 • Du arbetar självständigt med egna uppdrag inom främst humanjuridik som t.ex. förordnande av målsägandebiträde och särskild företrädare för barn, offentligt biträde i tvångsmål och ombud i vårdnadsmål. Är du redan advokat kommer du även tilldelas uppdrag som offentlig försvarare.
 • Du bidrar till att vi växer och bygger nya affärsrelationer bl.a. genom att delta i olika nätverk inom närings- och idrottslivet.

Vi söker

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang för klienten. Du arbetar strukturerat och tar egna initiativ. Du har förmåga att bygga långsiktiga relationer med klienter och aktörer du träffar i ditt arbete. Tempot är ibland högt och planeringen behöver justeras löpande, varför det är viktigt att du är flexibel och kan prioritera. Om du har koppling till Blekinge eller angränsande län är det ett extra plus.

Det här vill vi att du har

 • Juris kandidatexamen
 • Humanjuridisk kunskap och erfarenhet, alternativt ett genuint intresse att utvecklas inom humanjuridikens område
 • God muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga i svenska och engelska

Det här är meriterande, men inget krav

 • Tingsmeritering
 • Erfarenhet som biträdande jurist alternativt advokat
 • Relevant arbetslivserfarenhet från juristbyrå, advokatbyrå, privat näringsliv eller myndighet  

De här egenskaperna ser vi gärna hos dig

 • God analytisk och strategisk förmåga
 • Initiativrik med tydlig drivkraft och hög servicenivå både internt och externt
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • Förmåga till självständigt arbete

Praktiskt om tjänsten

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlskrona.
 • Pensionsavsättning, friskvård och ett generöst utbildningsprogram är en självklarhet hos oss.

Om Amber Advokater

Amber Advokater finns på nio orter och erbjuder en bredd av kvalificerade juridiska tjänster. Huvudområdena är affärsjuridik och humanjuridik. Alla kontor genomsyras av ett lokalt engagemang. Vi känner människorna på de platser där vi verkar. Det ger oss en unik möjlighet att alltid leverera juridiska tjänster som möter våra klienters behov. Det vi gör bygger på förtroende.

Inom Amber Advokater finns drygt 30 jurister som tillsammans har en enorm kompetens och erfarenhet. Vi finns i Hässleholm, Jönköping, Karlskrona, Kristianstad, Nässjö, Ulricehamn, Skövde, Värnamo och Älmhult.

Intresserad?

Är du intresserad av att bli en av oss och har frågor om tjänsten?
Hör av dig till mig så berättar jag mer!

Carolina Lindsten
Advokat & Verksamhetsansvarig
carolina.lindsten@amberadvokater.se

Telefon: 0455 – 34 11 15

Vi vill gärna ha ditt cv och personliga brev så snart som möjligt. Urval sker löpande och du är efterlängtad. Tveka därför inte att skicka in din ansökan redan idag!