David lämnade höjdarjobb för juridikstudier

Fyrabarnspappan och juridikstudenten David Larsson skojar och säger att han hade den högsta positionen i Göteborgs hamn innan han började studera juridik i Lund. Jobbet som båtlastande kranförare passade familjen bra under småbarnsåren, men nu känner David att han vill utvecklas vidare. Han började en gång i tiden på journalistlinjen, driven av sin nyfikenhet. Nu har familjen bytt Göteborg mot Örkelljunga och David läser juridik för att han är nyfiken på människor. Just nu praktiserar han på kontoret i Hässleholm.

Varför sökte du praktik just på Amber Advokater?

– Amber har ett gott rykte. Jag känner mig verkligen väl emottagen på byrån. Det är en varm arbetsplats och jag känner att man respekterar och bryr sig om även en student.

Så här långt tycker David all juridik är intressant.

– Jag trodde att affärsjuridik skulle vara lite tråkigare men har helt ändrat inställning efter en fördjupningskurs i ämnet. Men främst vill jag arbeta med människor och deras öden. Så brottmål känns spännande att arbeta med.

Utbildningen tycker han är lite väl teoretisk emellanåt. Då är det desto viktigare att under den sjunde terminen kunna komma ut på en längre praktik för att känna på en advokatbyrås vardag.