David Larsson ny jurist i Hässleholm

David Larsson är ny biträdande jurist på Amber Advokater i Hässleholm. Hans fokusområde är affärsjuridik.

David Larsson

Förra året gjorde David sin praktik på byrån och ömsesidigt intresse uppstod för fortsatt samarbete. Så nu när David har studerat färdigt startar han sin juristkarriär på Amber Advokater. Under praktiken beskrev vi David med dessa ord:

”Fyrabarnspappan och juridikstudenten David Larsson skojar och säger att han hade den högsta positionen i Göteborgs hamn innan han började studera juridik i Lund. Jobbet som båtlastande kranförare passade familjen bra under småbarnsåren, men nu känner David att han vill utvecklas vidare. Han började en gång i tiden på journalistlinjen, driven av sin nyfikenhet. Nu har familjen bytt Göteborg mot Örkelljunga och David läser juridik för att han är nyfiken på människor. ”

Affärsjuridik i fokus

David kommer fokusera på affärsjuridik, ett område som vann intresse under studierna.  En utebliven utbytestermin till USA ersattes av fördjupningskursen ”Konflikt och kontrakt” och ytterligare kurser inom avtalsrätt. Därmed var intresset för affärsjuridiken väckt. Efter flera års studier mitt i livet ser David nu fram emot att ta sig an juristyrket.

–  Det ska bli väldigt spännande att omsätta kunskaperna i praktiken, menar David som också tror att hans intresse för människor kommer bidra till att han kommer trivas som jurist.

På fritiden är det, utöver familjen, träning som gäller. Just nu är det mycket löpning på schemat, gärna tillsammans med hustrun.

– Någon gång i framtiden vill jag genomföra en Iron man säger David med beslutsamhet i blicken.

Du når David på tel 0451-71 04 15, david.larsson@amberadvokater.se