Friluftsälskande ekonom förstärker Amber Advokater i Jönköping

I Jönköping har vi fått förstärkning av en ekonom med gedigen bakgrund inom den privata tjänstesektorn. I sin roll som ekonomiansvarig på Amber Advokater i Jönköping kommer Ann-Charlott Bergkvist också arbeta med handläggning av konkurser och andra obeståndsfrågor tillsammans med konkursförvaltarna på advokatbyrån.

Ann-Charlott Bergkvist

– Mina tidigare erfarenheter av jurister består främst i kortare möten med bolagsjurister. Men jag har alltid varit intresserad av juridik så det ska bli spännande att se hur en advokatbyrå arbetar. Jag känner mig redan som en i gänget, säger Ann-Charlott. Det märks att alla medarbetare är viktiga för att verksamheten ska fungera. Jag tror att min långa erfarenhet från ekonomiarbete på olika tjänsteföretag kan vara en tillgång hos Amber Advokater.

En nyfiken prick

– Jag är nyfiken och ser fram emot att få lära mig allt om hantering av obeståndsfrågor. Lugn och envis kan nog också vara ord som passar för att beskriva mig. Jag gillar ordning och reda, som de flesta ekonomer, och är service minded. Jag hör till dem som kan offra mina privata planer om det dyker upp något angeläget på jobbet. Det är viktigt för mig att klienter eller medarbetare kan komma vidare med sina uppgifter.

Ann-Charlott bor med sin sambo i Jönköping. Barnen är utflugna – både de fyra egna och de två bonusbarnen. Eftersom kontorsarbete innebär mycket stillasittande så får gärna fritiden omfatta fysisk aktivitet, allt från trädgårdsarbete till fjällvandringar. På frågan om hon är en tävlingsmänniska svarar hon att hon aldrig har tävlingsidrottat, men visst kan bli tävlingsinriktad ändå, inte minst i jobbet för att leverera på utsatt tid och gärna över förväntan. Ann-Charlott erkänner att hon är dålig på att vila och betonar att vi inte kommer hitta henne nedsjunken i någon TV-soffa.

– Vid långa, härliga fjällvandringar, där man måste bära med sig allt man behöver för att klara sig under ett par veckor, går jag ner i varv, säger Ann-Charlott. Där på fjällets vidder inser man sin litenhet, man är en liten prick.

Vad får man inte glömma att ta med på en lång tur i naturen?

– Ja, förutom allt det där nödvändiga som bra kängor, tält och karta, så ska du ta med choklad, tycker Ann-Charlott. När man tröttnat på torrmaten och liggunderlaget känns hårt, då blir chokladbiten till kaffet en ovärderlig lyx!

Du når Ann-Charlott på ann-charlott.bergkvist@amberadvokater.se , telefon 036-30 59 90.