Ny biträdande jurist till Jönköping

Emilia Hallberg har nyligen avslutat sina juridikstudier vid Örebro universitet och startar nu sin juristkarriär på Amber Advokater i Jönköping.

Emilia är en energisk, driven och utåtriktad person. Trots att hon är nybliven jurist har hon flertalet värdefulla erfarenheter sedan tidigare, allt från att ha arbetat som utredare på polisen under flera somrar till att vara sommarnotarie på Göta hovrätt.

Till skillnad från många av sina kurskamrater har hon valt bort de större städerna till förmån för Jönköping.

– Jönköping är en bra stad att vara jurist i, menar Emilia. Det är dessutom en växande stad och en härlig stad att bo i.

Emilia kommer ursprungligen från Vaggeryd men har både rest mycket och bott i flera olika städer.

Emilia förklarar att det har varit viktigt för henne att söka sig till en större advokatbyrå där det finns flera advokater med olika spetskompetenser.

– Amber Advokater har ett gott rykte och det finns stora möjligheter att få lära sig hantverket av de erfarna advokaterna på byrån.

Inledningsvis kommer Emilia att biträda byråns advokater, för att successivt ta sig an egna uppdrag från domstolen.

Emilia drivs av ett starkt intresse för rättvisa. Att hon skulle välja juridiken blev framför allt tydligt efter en kurs i rättssociologi. Det är inom humanjuridiken Emilia har sin bas och sitt hjärta.

– Jag har sedan barnsben brunnit för att inkludera människor och att hjälpa dem som befinner sig i utsatta situationer. Juridiken är ett sätt att göra detta möjligt.

Vi hälsar Emilia välkommen till Amber Advokater!