Obeståndsjurist till Amber Advokater

Amber Advokater har fått förstärkning inom obeståndsjuridiken av Malin Björnsson. Malin har flera års erfarenhet inom området och kommer att arbeta tillsammans med konkurshandläggarna på Hässleholms- och Älmhultskontoren.

Malin Björnsson, biträdande jurist

Malin utstrålar en positiv energi och ett driv som säkerligen kommer vara till nytta i det tuffa arbetet med att hantera konkurser och andra obeståndsfrågor. Malin bor med sin man på en lantbruksgård utanför Hässleholm, där de har kor och driver skogsbruk i liten skala. Juristexamen tog Malin vid Lunds universitet. Efter en kurs i sakrätt tändes en extra gnista och hon fastnade för obeståndsjuridiken.

– Obeståndsjuridiken innebär en bra variation av både praktiska och teoretiska moment. Dessutom får man insyn i många olika intressanta verksamheter och man behöver vara kreativ och fatta snabba beslut, säger Malin. Det passar mig.

En juridikkurs på gymnasiet gjorde Malin nyfiken på juristyrket. Här fanns möjlighet att både få en bred utbildning och att få engagera sig och göra skillnad i viktiga frågor. Efter flera års arbete inom obeståndsjuridik och nu senast ett och ett halvt år som notarie vid Kristianstads tingsrätt börjar hon nu hos oss på Amber Advokater. Tillsammans med de tre erfarna konkursförvaltarna på kontoret tar hon sig nu an obeståndsjuridiken i rollen som biträdande jurist och räknar med att framöver också själv bli konkursförvaltare. Hon har också som mål att tas upp i advokatsamfundet med tiden. Utöver obeståndsfrågor kommer Malin att arbeta med allmän affärsjuridik.

– Jag ser fram emot att få fördjupa mig ännu mer inom obeståndsjuridiken, säger Malin, samtidigt som jag kan bredda erfarenheten genom den allmänna affärsjuridiken. Det känns bra att nu vara en del av Amber Advokaters juristteam!

Kontakta Malin