Ny på Amber Advokater

Petra är ny energisk ekonom i Hässleholm

Vi hälsar Petra Ottosson välkommen till Amber Advokater! Petra är ekonomiansvarig för våra enheter i Hässleholm, Kristianstad och Älmhult och ska axla rollen efter vår kollega Carina som nu går i pension. Petra har många års erfarenhet från bland annat revisionsbyrå och Kronofogdemyndigheten.

Hon är en energisk och modig person som gillar att ta tag i utmaningar både på jobbet och privat. Hon tänker hela tiden på vad hon kan förenkla och förbättra i det dagliga arbetet. Att jobba digitalt är självklart, men det finns alltid rutiner att jobba med för att förenkla för alla.

Petra gillar att träna och vara ute i naturen.

− Om jag ska välja mellan stad och skog så väljer jag skog, säger Petra. Men jag gillar också att renovera möbler, inreda, fixa och dona. Man får testa sig fram om man inte kan allt från början.

Petra har sina rötter i Hässleholmstrakten. Men en del av sitt hjärta har hon i Spanien. Där har hon har tillbringat många semestrar och längtar alltid tillbaka. Men till sommaren blir det först vandring i fjällen.

Varför valde du Amber Advokater?

− Jag har stött på Amber Advokater på olika sätt i mina tidigare jobb och har fått ett bra intryck av byrån, säger Petra. Jag blev nyfiken när jag såg tjänsten som ekonomiansvarig och nu står jag här och försöker sätta mig in i allt.

Att hantera konkurser tillsammans med konkursförvaltarna är ett nytt område att sätta sig in i för Petra.

− Det är spännande att lära sig nytt och sätta sig in i hur allt går till på byrån. Kollegorna är både tålmodiga och hjälpsamma, skrattar Petra, när hon summerar sina första veckor på Amber Advokater.