Advokat i Hässleholm, Kristianstad och Älmhult

Anna Remgård ny advokat i Hässleholm

Anna Remgård är den senaste i raden biträdande jurister på Amber Advokater som nu kan kalla sig advokat. Du hittar henne i affärsjuristteamet i Hässleholm. 

– Jag drivs av ett stort språkintresse och av att hitta bra lösningar på kniviga juridiska frågor, säger Anna Remgård.

Amber Advokater. Foto Anna Hållams

Att advokater ofta har ett stort språkintresse kanske man inte alltid tänker på, men språket är ett viktigt verktyg för jurister. Hos Anna har böcker en stor plats i hjärtat och hon diskuterar gärna både böcker och filmer med den som är intresserad. Hon läser hellre en bra bok än att ge sig ut i löparspåret. Men många av oss har sett Anna springa med hastiga steg till tåget mot Lund, så lite kondition har hon ändå.

Detektivarbete

När Anna kom till Amber Advokater för några år sedan var arbetsfältet bredare, men idag har Anna riktat in sig på affärsjuridiken. Hon erkänner att hon först trodde att affärsjuridiken skulle vara lite torr att arbeta med men har insett att det finns nya spännande frågor att fördjupa sig i varje dag.

– Att arbeta med juridiska frågor är nästan som ett detektivarbete emellanåt, menar Anna. Det handlar om att förutse olika situationer och riskbedöma dem för klientens räkning.

Att det skulle bli just juridik var inte självklart, men att språket skulle ha en roll i yrkeslivet stod klart tidigt. Som så många andra fick Anna upp ögonen för juridiken genom en kurs på universitetet. Idag arbetar Anna med avtal, tvister och andra affärsjuridiska frågor.  

– Avtal är ett särskilt intressant område att jobba med, säger Anna. Den extra utmaningen är att arbeta fram avtal som är anpassade för klientens verksamhet och som gör sitt jobb.

Kvalitetsstämpel

Anna ingår i affärsjuristteamet i Hässleholm som utgörs av fem jurister. Hon ser titeln advokat som en kvalitetsstämpel, ett slags ”seal-of-approval”.

– Det är ju en skyddad titel med etiska regler att förhålla sig till och det finns också en kontroll av att vi utför arbetet enligt advokatsamfundets riktlinjer. De prov och granskningar som genomförs innan man får kalla sig advokat är till för att säkerställa att man är lämplig för yrket. Rent praktiskt kan jag nu också arbeta lite mer självständigt. Tidigare fick en av byråns advokater fungera som så kallad principal.

Anna betonar att det finns ett nära samarbete mellan affärsjuristerna där man arbetar som ett team. Något som gör att man alltid kan diskutera och har tillgång till ytterligare juridiska krafter så att klienten får bästa möjliga lösning på sina juridiska frågor.