Emily Göhlin i Värnamo blir advokat

Nu kan juristen Emily Göhlin kalla sig advokat. Möt Emily som arbetar på vårt kontor i Värnamo sedan fyra år tillbaka.

Emily visste tidigt att hon ville jobba med juridik. Att hon också ville bli advokat kom in i bilden först i slutet av juristutbildningen.

På Amber Advokater arbetar Emily mest med familjerättsliga frågor såsom bodelningar, arv och vårdnad, boende och umgänge, som offentligt biträde i migrationsärenden och i LVU-, LVM- och LTP/LRV-mål samt som målsägandebiträde.

– Jag har fastnat för humanjuridiken, säger Emily. Inom de juridiska områdena som jag mest jobbar har jag en möjlighet att hjälpa och göra skillnad för den enskilde i viktiga frågor i dennes liv. Det är givande och ligger mig varmt om hjärtat.

Emily brinner för rättvisa och har ett stort samhällsengagemang. Hon menar att det är viktigt att bidra på det sätt man kan. På fritiden är hon engagerad i den lokala politiken och som juridikstudent ställde hon bland annat upp som vittnesstöd – en person som visar vittnen, och även brottsoffer, hur olika rutiner fungerar i domstolen och erbjuder stöd och hjälp i samband med förhandlingen.

Etiska reglerna ger trygghet för klienten

Emily har arbetat som biträdande jurist på Amber Advokater i Värnamo i drygt fyra år. Under denna tid har hon parallellt med det juridiska arbetet med klienter också gått de kurser som krävs och avlagt prov för att kunna tas upp i advokatsamfundet.

– Advokattiteln har en viss tyngd. Du behöver, utöver juristutbildningen, viss erfarenhet för att kunna kalla dig advokat och du förbinder dig att hålla dig till de etiska regler som Advokatsamfundet har satt upp, säger Emily. Det är en trygghet för klienterna.

En styrka att vara en del av en större byrå

I Värnamo arbetar nio personer på byrån och juristerna har olika inriktningar. Inom Amber Advokater finns 60 medarbetare.
– Det är en styrka att vi dels har många kollegor som jobbar med samma typ av juridiska frågor, men också att vi inom samma advokatbyrå kan erbjuda klienterna en bredd av juridiska tjänster både inom privatjuridiken och affärsjuridiken, säger Emily.

Slutligen vill vi säga stort grattis till Emily till att ha blivit upptagen som ledamot i Advokatsamfundet!

Kontakta Emily