Nye delägaren, Robert Attesjö, fokuserar på ökad tillgänglighet för klienten

JÖNKÖPING:

Vid årsskiftet fick Amber Advokater en ny delägare på Jönköpingskontoret, i välmeriterade brottmålsadvokaten Robert Attesjö.

Robert Attesjö

Efter ett drygt decennium inom juridiken, med tjänster inom rättsväsendet och i byråvärlden, kan alltså Robert nu även titulera sig delägare.

– Robert har ett bra öga för vad som händer inom juridiken på bredare front och har perspektiv även bortom sitt huvudsakliga kompetensområde, säger Anna von Knorring, en av de tre ursprungliga delägarna. Med Robert får vi en motor som ser möjligheter och affärer bakom varje utmaning. Han är välorienterad inom det mesta som ryms i vårt erbjudande, vilket blir viktigare och viktigare i en tid där branschen hela tiden förändras.

Planer på att utveckla erbjudandet inom brottmålsområdet

Roberts gärning syns framför allt inom brottmålsområdet. Inte minst ekonomisk brottslighet är ett av hans specialistområden och han har redan planer för hur han som delägare vill utveckla det juridiska erbjudandet inom det här området.

– Utöver mitt starka engagemang för Amber och viljan att driva verksamheten framåt på ett övergripande plan, kommer jag att arbeta specifikt för att öka tillgängligheten för våra brottmålsklienter och säkerställa att vi tar hand om uppdragen hela vägen, från första kontakt till fasen efter att domstolens beslut har meddelats. Det är viktigt för mig att mina klienter har en fast punkt genom hela processen och inte minst under den närmaste tiden efteråt, menar Robert.

En arbetsplats som ger energi

Just det personliga engagemanget är en betydande del i arbetet som jurist hos Amber. Och även om en av de bästa ingredienserna i jobbet är att man får träffa många olika människor, innebär advokatyrket ändå mycket ensamarbete.

– Då är det extra viktigt att man har en bra byrå, med fina kollegor att gå till. Där man hittar sitt sammanhang, hämtar energi efter en lång dag och kan dryfta olika utmaningar som man stöter på. Jag brukar säga att det är ”enkelt” att jobba här på det viset, säger Robert. Det finns alltid någon att fråga om råd eller att få nya infallsvinklar av. Ett kontor där man verkligen jobbar ihop, stöttar och samarbetar! Det är nog därför jag trivs så bra hos just Amber, avslutar han.


Robert Attesjö anställdes 2016 som biträdande jurist, avlade advokatexamen 2019 och är sedan 2024 en av Amber Advokater i Jönköpings fyra delägare.

Du är alltid välkommen till oss med dina frågor om juridik!