Vi växer i Värnamo

Värnamo har fått en ny driven jurist. Tomas Granqvists väg till Amber Advokater i Värnamo har gått via försvarsmakten och olika uppdrag inom Länsförsäkringar.

– Jag tog juristexamen 2015, säger Tomas Granqvist. Innan jag bestämde mig för juridiken arbetade jag inom försvaret i några år. Jag körde ambulansbåt och utbildade värnpliktiga. Men sedan ville jag utvecklas vidare och började studera juridik i Stockholm.

Tomas Granqvist

Tomas passade på att tillbringa ett år utomlands under studietiden och pluggade kinesiska under ett år på Pekings universitet. Han konstaterar att det gav perspektiv på hur olika vi är som människor, men ser också likheter. Både kineserna och svenskarna är stolta och arbetar hårt, menar han. Redan under studietiden kände Tomas att det är affärsjuridiken som lockar allra mest och han tog extra kurser i kommersiell avtalsrätt, försäkringsrätt och skadeståndsrätt. Det ledde till jobbet som försäkringsjurist.

Tomas är 35 år och uppvuxen i Västervik, men bor idag i Huskvarna med sambon, som också är jurist, och en liten dotter. När han har tillfälle tar han gärna upp hammaren och skruvdragaren för att snickra på huset. Tomas beskriver sig som en glad person som gillar att bygga relationer. Han är driven och tycker det är viktigt att lyssna. Då kan man också ge de bästa råden och komma fram till de bästa juridiska lösningarna utifrån klientens situation, menar han.

Amber Advokater har en stark lokal förankring och Tomas är glad över att kunna vara en del av de högklassiga tjänster som Amber Advokater är kända för att leverera.

– Det känns väldigt inspirerande att börja arbeta med alla duktiga jurister på Amber, säger Tomas. Värnamo är en företagstät region och alla företag behöver juridisk rådgivning någon gång, så jag ser fram emot att börja bygga affärsrelationer med bygdens företagare. 

Målet för Tomas är att bli advokat, en resa som sker parallellt med det dagliga arbetet som biträdande jurist. För att bli advokat måste man först jobba tre år på en advokatbyrå. Sedan ska man delta i Advokatsamfundets utbildningar och bli godkänd på prov och en muntlig examination. Först därefter kan man ansöka om att bli upptagen som ledamot i Advokatsamfundet. Till sin hjälp för att uppnå målet har Tomas de erfarna advokaterna på Amber Advokater i Värnamo.

Kontaktinfo till Tomas