Amber Advokater företräder Cogitel i samband med försäljning till HiQ

IT-bolaget Cogitel förvärvas av HiQ. Cogitel har vid försäljningen företrätts av Amber Advokater genom Magnus Lindsten, Eleonor Kjellén och Lisa Danielsson. HiQ har som mål att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag och förvärvet av Cogitel är ett steg på den resan.

Cogitel grundades 2010 i Karlskrona av Magnus Nilsson, Johan Åkesson och Anders Johansson och har sedan dess levererat produkter, tjänster och skräddarsydd utveckling av molnbaserade affärslösningar och tjänster med fokus på uppkoppling. Utöver det erbjuder företaget expertkonsulter inom telekom. Cogitel äger även den fristående IoT-plattformen Thellio.

HiQ erbjuder tjänster inom leading-edge tech, IT, integration, design och kommunikation. HiQ grundades 1995 och har närmare 1500 specialister i fyra länder. Bolaget ägs sedan 2020 av investmentbolaget Triton och har sitt huvudkontor i Stockholm. Kontoret i Karlskrona etablerades år 2004 då HiQ startade sin verksamhet i Blekinge.

– Vi ser fram emot att bli en del av HiQ och är otroligt stolta att idag kunna meddela detta. Med HiQ får vi helt andra förutsättningar som gör att vi kan skala upp som bolag. Både vad gäller erbjudande och företagskultur passar vi bra ihop, och att förena våra verksamheter gör att vi tillsammans kan skapa ett otroligt starkt team. Vår spetskompetens är en perfekt match med HiQ och vi ser även fram emot att kunna växa med HiQs otroligt starka helhetserbjudande, säger Magnus Nilsson, vd på Cogitel.

Läs mer om företagsöverlåtelser (M&A) här.

Andra inlägg om företagsöverlåtelser

Kontakta oss