Att kunna hjälpa människor i utsatta situationer, det är det bästa med att arbeta som jurist, enligt Anna Johannesson, nytillträdd humanjurist

KARLSKRONA:

Engagemanget och viljan att hjälpa och underlätta för personer som hamnat i svåra situationer lyser igenom när Anna Johannesson beskriver sin yrkeskarriär och ambitioner inför den närmaste framtiden, som biträdande jurist hos Amber Advokater i Karlskrona. Det och nyfikenheten på nya kunskaper och färdigheter – både på jobbet och på fritiden.

Anna är utbildad i Lund och började sin bana på Försäkringskassan där hon bistod med socialförsäkringsfrågor. Därefter har hon arbetat som beredningsjurist på Åklagarmyndigheten. En gemensam nämnare är det breda arbetsfältet som gett inblick i både humanjuridik och brottmål – ur olika vinklar.

– Ska jag lyfta fram något så är det den breda kännedom jag fått från min tid på Åklagarmyndigheten, inte minst genom samarbetet med Polisen. Att ha perspektiv från flera myndigheter parallellt med klientens perspektiv är oerhört viktigt. Även om det självklart alltid är personen som har anlitat mig som är min högsta prioritet hjälper det ofta att ha en förståelse för hur olika myndigheter resonerar för att hitta en bra lösning och en väg som är framkomlig, säger Anna.

Advokatbyrå med gott rykte

Att det blev just hos Amber Advokater som Anna landade förklarar hon med att hon sökte sig till en advokatbyrå i Karlskrona som hon hört mycket gott om. Ett gott rykte lokalt som sa att gänget på Amber både är duktiga på det de gör och att byrån är en bra arbetsgivare.

– När tillfället gavs fanns det inte mycket att tveka på! Att få tillhöra en större organisation, som ändå har stark lokal förankring – och till på köpet i min favoritstad Karlskrona – där jag kan göra nytta för människor i utsatta lägen, det kan nog inte bli bättre, konstaterar Anna med ett leende.

Hjärta som klappar för Karlskrona

Att Anna gillar Karlskrona är ingen hemlighet. Där har hon bott större delen av sitt liv och där har hon en stor del av sitt hjärta. Ett hjärta som också klappar lite extra för bugg och att meka med hennes och sambons Volvo V70. Både bilintresset och intresset för dans är relativt nyupptäckt och är tydliga exempel på att när Anna får något för ögonen går hon helhjärtat in för det. Något som vi är säkra på att även Ambers klienter kommer märka och ha stor glädje av.

Du är alltid välkommen till oss med dina frågor om juridik!