Biträdande juristen Tobias Petersson blir advokat

Idag togs Tobias Petersson upp som ledamot i advokatsamfundet och kan nu titulera sig advokat. Han har sina fokusområden inom entreprenadjuridik och konkurser och ger oss ett handfast tips på vägen.

– Jag gillar att arbeta med både entreprenadjuridik och konkurser eftersom de ofta kräver att man ’hands-on’ åker ut till fastigheter, entreprenader eller verksamheter och måste skapa sig en bild av problemet och hitta konstruktiva lösningar, säger Tobias.

Han gillar att det ofta finns ett stort mått av problemlösning i arbetet. Att tillsammans med klienterna hitta vägar framåt och den bästa lösningen för klienten. Tobias tycker att hans sociala personlighet passar bra för juridiken, eftersom det i många fall medför att det är lättare att skapa en relation med klienten eller konkursgäldenären, också när frågorna som ska upp på bordet är problematiska.

Tipset: Se till att det finns ett skriftligt avtal

Entreprenadjuridiken spänner både över konsumenträttsliga frågor och kommersiella tvister. På frågan om Tobias har några tips inom området kommer svaret direkt:

– Var noga med vad du avtalar och ha allt skriftligt, betonar Tobias. Allt ni kommer överens om, även ändringar längs vägen, ska finnas nedskrivet! Och det gäller givetvis både konsumenter och företagare.

En kugge i det affärsjuridiska teamet

Det fanns inga tidiga drömmar om att bli jurist, de tidigaste visionerna var snarare att bli hockeyproffs. Han fastnade för just affärsjuridiken efter kurser på Linköpings universitet och är sedan 2015 en del av det affärsjuridiska teamet på Amber Advokater i Karlskrona. Efter att ha gått igenom Advokatsamfundets alla sedvanliga kurser och muntliga och skriftliga prov togs Tobias idag upp som ledamot i samfundet.

Stort grattis till att ha blivit advokat, Tobias!