Ny familjejurist till våra skånska kontor

Emilia Bengtsson förstärker våra skånska kontor inom familjejuridik. Genom sin gedigna erfarenhet av familjerättsliga frågor blir Emilia en viktig hjälp för dem som behöver juridiska råd i Hässleholm, Kristianstad och Älmhult med omnejd.

Denna Hässleholmstjej betonar att relationer och mötet mellan människor är viktigt för henne och det var också det som lockade henne till advokatverksamheten. Nu ser hon fram emot klientkontakter och att få vara med tidigt i processer som rör familje- och humanjuridiken.

– Jag är en lyssnande person och har en inkännande förmåga som jag tror är viktig när man arbetar med familjerättsliga frågor, säger Emilia. Jag är också analytisk, vilket är en viktig egenskap för alla jurister.

Det var inte självklart att det skulle bli juridik för Emilias del, men att välja ett yrke där hon får träffa och hjälpa människor var givet. Sin juridiska bana efter studierna i Lund började hon på familjerätten i Osby kommun. Därefter arbetade Emilia som föredragande jurist på Förvaltningsrätten i Malmö, med fokus på migrationsärenden och tvångsmål. Under sin tid som notarie vid Växjö tingsrätt tyckte hon att de familjerättsliga målen och brottmålen var intressanta. Emilia bor med sin man i centrala Hässleholm och trivs med att bo i en mindre stad. Litteratur, musik och film är stora intressen som varvas med turer i naturen.

Emilia skickar med ett tips till alla som har barn och just nu funderar på att separera.

– Kontakta först familjerätten i din kommun. Om ni som föräldrar inte kan komma överens med hjälp av familjerätten är det dags att kontakta en advokatbyrå och fråga efter en jurist som är specialiserad på familjerätt.

Vi säger välkommen till Amber Advokater, Emilia!